torsdag 21. oktober 2010

Vognpledd

Jeg sydde i vår dette vognpleddet til min lille da voksiposen var blitt for varm og vi ikke hadde noe godt alternativ å ha i vogna. I førstningen hadde jeg tenkt å sy en voksipose lignende sak, tegnet en kladd på formen, men fikk ikke tid å sy den og manglet det rette stoffet.

Når jeg da en dag tok meg tid til å gå gjennom stofflageret mitt, for nå begynte det å bli på tide med noe annet i vogna... endte jeg opp med et annet stoff enn først tenkt og en annen form. Valget falt på en mørkblå bomullspoplin på den ene siden og et rutete lett ullstoff på den andre. Flerbruk og praktisk utnyttelse av sluttproduktet er viktig. Dette pleddet kan tas ut av vogna og vips så har du et kravleteppe eller et piknikpledd. Pleddet skulle jo også være praktisk å bruke i vogna til denne lille som ikke lenger er så liten, iallefall ikke så stillesittende alltid. Selene har plutselig fått en hensikt, og da må man ha selehull. Dette doble pleddet ble lagt på skrå og fikk selehull, og minsten sitter i vogna med hodet på det ene hjørnet og de tre andre hjørnene pakket rundt seg, tett eller løst alt etter hvor varmt (positivistisk tanke) det er ute.
I sommer var det jo ikke fryktelig varmt i Tromsø, så dette har vært en fantastisk løsning. Minsten ble pakket løst inn i pleddet og har hatt det godt og lunt i vogna.

Nå har temperaturen sunket ennå litt og snøen har lagt seg, iallefall for noen dager. For at det ikke skal bli kaldt i vogna har vi nå lagt et saueskinn inni pleddet og har et ekstra ullpledd med for å kunne legge over når han sover.

Dette vognpleddet synes jeg har fungert så fantastisk at jeg synes det ville vært utrolig egoistisk av meg å kun beholde det for meg selv... I hvertfall, jeg har sydd opp flere, både med ull og med fleece, alle med bomull på den andre siden. Kanskje kan man også impregnere bomullssiden slik at den blir vind- og værbestandig...

Tanken er at pleddet kan brukes på begge sider, alt etter hvilket av materialene barnet liker best. Den ene siden, ull eller fleece, er på mange ensfarget eller med enkle mønstre. Den andre siden, bomullen, er i ulike morsomme mønstre. Rosa med sebraer og palmer, hvit med sommerfugler, biler og sykler, hvit med store fantasidyr, blå med pirater og sjørøverskuter, grønn med fantasiflodhester... osv.

Min tro er jo at også andre vil finne god bruk av dette pleddet, et variert utvalg av dem blir å ligge for salg på Et Marked.


2 kommentarer:

 1. Der har ho pia kommen sæ i salgsbransjen! Gratulerer!
  Æ bare beklage, mæn Æ fijnn ikke nåkka bruk førr et sånt, eiller så har æ sko ha kjøpt et. Kanskje det går an å feste det tel hauet med sikkerhetsseler?
  Hm. du får sikkert solgt dem!:)
  Klem!

  SvarSlett
 2. Slike tepper har æ tenkt på, så flott når tempraturen stiger å en pose blir alt for varm, eller d enda e for varmt for posen når høsten kommer. En slik kan æ ønske mæ:)

  SvarSlett

Jeg leser og setter stor pris på alle kommentarer.
I read and appriciate every single comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...