torsdag 1. september 2011

Fort gjort og godt!

Sjokoladekjeks
Minstemann kan plutselig komme inn på kjøkkenet, gå bort til et av skapene og røske i døra, se optimistisk på oss og si med store blide øyne "Sjokoladekjeks?" For der inne står det ofte en kakeboks med hjemmelagde havrekjeks med sjokolade. Jeg har trikset og mikset litt med oppskrifta og har nå funnet en god blanding.

Og oppskrifta:

100g smør (melkefritt alternativ; Soft spesial)
100g brunt sukker
1ss lys sirup
50g hvetemel
50g lettkokte havregryn
50g havremel
1ts bakepulver
50-100g hakket sjokolade

Sett ovnen på 180grader Celsius, stekes i ca 8 min.
Rør smør og sukker luftig, tilsett sirup. Rør inn havregryna, rundt halvparten av melet og bakepulveret. Bland i resten av melet og sjokoladen, bruk fingrene. (Klem inn litt mer mel enn oppskrifta sier, hvis det er for lite mel flyter kjeksene ut når du steker dem)

La deigen stå litt før du lager kjeksene. Lag rundt 40 små boller på bakepapir (ca en teskje deig til hver), ikke klem dem flate. Stek til de er lett gyldne. Avkjøl på rist.


Disse er perfekte for små kakemunner og enkle å ha stående når det plutselig kommer besøk. De er enkle og går fort å lage. Og deigen er kjempegod, som enhver kakedeig skal være!

Jeg bakte opp dobbel porsjon rett før fødsel for å ha litt godt i huset til barselbesøk og toårsdag.
Knallsuksess!

1 kommentar:

Jeg leser og setter stor pris på alle kommentarer.
I read and appriciate every single comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...