torsdag 1. november 2012

jeg har bare heklet...

Denne jakka har lenge vært i tølene til mamma, så fikk jeg den for jeg kunne jo gjøre den ferdig. Den har faktisk ligget så lenge at ingen er egentlig sikker på hvor den kommer fra. Men den er strikket i Triplex, et helt fantastisk nydelig garn, som dessverre har gått ut av produksjon.
Først tenkte jeg å rett og slett sy i en glidelås, men fant ikke rett lengde, rett farge, rett type... Så, kanskje hekle eller strikke en kant. Da fant jeg ikke rett garn, rett farge, rett...
 
Plukk opp telefonen og ring en venn. Mamma fikk på nytt en telefon, "har du noe triplex liggende? Sånn høvelig farge til den jakka... Jeg har bare hvitt og noe mosegrønt..." Og tror du ikke dama kan hjelpe meg. Kun kort etter lå det i postkassa en konvolutt med ei hespe litt mørkere, men godt matcha triplex.
Strikke? Hekle? Hmm.. Hekle! Fastmasker, fire omganger, knapphull på den ene siden, krok 3,5mm.
Knapper. Jeg trodde bestemt jeg kjøpte seks knapper, men når jeg endelig klarte å motivere til å sy knapper var der bare fem i posen..? Hva gjør vi da? vente til jeg får tid å dra å kjøpe en til? Bruker en annen knapp sammen med?
 
Og jeg synes det ble litt spennende med en annen farge på knappen øverst.

2 kommentarer:

  1. Koseleg historie, og flott resultat :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk. Jo, det er en koselig historie og et hyggelig lager mamman min har.

      Slett

Jeg leser og setter stor pris på alle kommentarer.
I read and appriciate every single comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...